Mighty Matcha

Oorsprong van Matcha thee

Groene thee komt oorspronkelijk uit China waar de theeplant in de kloostertuinen stond en bekend stond om zijn gezonde werking. Vervolgens werd de thee gedronken in Tibet, Japan en India voordat Rusland en Europa de thee ontdekten.
De thee wordt gemaakt van de theeplant ‘Camellia sinensis’. 

         

Deze thee is afkomstig van de theeplant en heeft geen fermentatie proces ondergaan. Fermentatie is het opwarmen van de thee onder hoge luchtvochtigheid, waardoor de kleur van de thee verandert en deze een intensere smaak krijgt. Dit is niet gebeurd bij groene thee, waardoor dit een volkomen natuurlijk en onbewerkt product is.
Groene thee is wereldwijd gezien de meest gedronken thee en wordt tegenwoordig ook in Europa steeds meer gedronken
Bij de oogst, die het gehele jaar kan plaatsvinden, worden alleen de jonge blaadjes geplukt. Handmatig plukken geeft de beste groene thee. Bij groene thee worden de bladeren meteen na het plukken even gestoomd. Daarna worden ze bij een lage temperatuur verder gedroogd.


Voel je fris en mooi

Ook goed voor huid en haren.
De looistoffen in de thee zorgen voor een stevigere huid en reguleren de beschermende zuurmantel. Als je last hebt van een roodgekleurde of geprikkelde huid dan kan dit verminderd worden door het drinken van groene thee. Ook je haar wordt blij als jij groene thee drinkt: het gaat er meer van glanzen. Je kunt het zelfs door je shampoo mengen.Groene thee is wereldwijd gezien de meest gedronken thee en wordt tegenwoordig ook in Europa steeds meer gedronken. Met groene thee afvallen klinkt misschien een beetje vreemd, maar zowel de wetenschap als de oude Oosterse geneeskunde raden groene thee aan als ondersteuning om af te vallen.


Afvallen met Mighty Matcha

¥    Met groene thee afvallen werkt vanwege snellere stofwisseling
De stofwisseling in je lichaam versnelt. Hoe sneller de stofwisseling in een menselijk lichaam, hoe meer calorieën het lichaam verbrandt en dus hoe meer je afvalt.
¥    Met groene thee afvallen werkt vanwege minder eetlust
Groene thee heeft bijna geen calorieën, maar geeft je wel een vol gevoel, waardoor je minder behoefte hebt om te eten.
¥    Met groene thee afvallen werkt vanwege meer vetverbranding
Groene thee zorgt voor een lichtelijke natuurlijke verhoging van de lichaamstemperatuur. Omdat het lichaam je weer probeert af te koelen, moet het extra calorieën gaan verbranden om dit voor elkaar te krijgen.
¥    Met groene thee afvallen werkt vanwege minder stress
Groene thee heeft een rustgevende werking op het menselijk lichaam, waardoor stress verminderd. Het lichaam maakt dan minder het hormoon cortisol aan, wat ervoor zorgt dat er weer minder visceraal vet wordt aangemaakt.Verhoog je concentratie Mighty Matcha

Groene thee staat al lang bekend als geneesmiddel wat door onderzoeken bevestigd is.
Groene thee bevat cafeïne maar in tegenstelling tot in zwarte thee of koffie is deze cafeïne verbonden met zogenaamde looistoffen waardoor het langzamer door je lichaam verdeeld wordt. Zo blijft de opwekkende werking langer behouden en bovendien verhoogt cafeïne de stofwisseling en doorbloeding van de hersenen (verbetering van concentratie en leervermogen).Detox je lichaam en verhelder je geest

Ook is groene thee goed voor de spijsvertering. Vitamines en mineralen zijn ook terug te vinden in je kopje groene thee: vitamine C, vitamine B-soorten, betacaroteen (provitamine A), fluor, mangaan, zink, koper magnesium en veel andere belangrijke stoffen. Eén liter groene thee per dag zorgt bijvoorbeeld voor de helft van je mangaan behoefte per dag (mangaan is belangrijk voor je bindweefsel, zorgt voor een beter afweersysteem en het ontgiften van het lichaam).

Fluor is weer belangrijk voor sterke en gezonde botten en tanden. Verder zit er een plantaardige stof in groene thee, genaamd EGCG. Deze stof heeft veel goede eigenschappen. Er wordt o.a. gezegd dat het de groei van kankercellen van bepaalde kankersoorten kan afremmen. Daarnaast heeft EGCG invloed op de bloedstolling en kan het zo hart- en vaatziekten voorkomen.Ook bevat groene thee flavonoiden. Dit zijn biologisch actieve stoffen met veel positieve eigenschappen. Groene thee is één van de belangrijkste flavonoiden bronnen die er bestaan! Daarnaast wordt gezegd dat groene thee helpt als je af wilt vallen. Er zijn tegenwoordig ook al diverse afslankpreparaten te koop waaraan groene thee is toegevoegd.

Een belangrijk ingrediënt die ervoor zorgt dat met groene thee afvallen gemakkelijk wordt is de flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat). Maar wat doet deze stof precies?
De flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat) zijn sterke antioxidanten die de slechte vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken. Ook kunnen flavonoïden onder andere ontstekingsremmend werken en het immuunsysteem verbeteren. De flavonoïde EGCG is volop aanwezig in groene thee.

Verder heeft EGCG de bijzondere eigenschap om de warmteproductie in ons lichaam te verhogen. EGCG beïnvloedt namelijk bepaalde enzymen die met de stofwisseling te maken hebben. Zodra de warmteproductie in ons lichaam verhoogd is, gaan we automatisch meer vet verbranden. Dit betekent dat bij alles wat we doen, we meer vet verbranden bij het drinken van groene thee.


Wat Mighty Matcha nog meer met je doet

voordelen voor de gezondheid:
¥    Minder kans op hart- en vaatziekten
¥    Het werkt cholesterolverlagend
¥    Mooiere huid
¥    Versterkt het immuunsysteem
¥    Frissere adem
¥    Helpt tegen een kater
¥    Vertraagt het verouderingsproces

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren